Оскільки цьогорічний опалювальний сезон в Україні обіцяє бути складним, люди намагаються підстрахуватися то ж запасаються також й дровами.

Придбати дрова можна без проблем, наприклад, на таких інтернет-майданчиках, як OLX. Однак, зрозуміло, що ціни на них у різних оголошеннях можуть серйозно відрізнятись.

До прикладу, є такі оголошення, де кубометр різних дров продають лише за 600 грн, тоді як середня ціна на ринку — 1,5-1,8 тис. грн, повідомляє Агротренд.

Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua
Дрова, доставка - фото s-tehnika.com.ua

Варто також врахувати, щ деякі продавці продають дрова у кубометрах, інші пропонують купувати складометри дров, а в деяких оголошеннях продають дрова машинами.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Дешевше, ніж у спеціальних постачальників, придбати дрова можна в лісництвах і лісгоспах, де ціна залежить від області.

Наприклад, на Київщині дуб у дефіциті, відповідно, ціна таких дров стартує від 2 тис. грн за кубометр.Крім того, чекати на доставку таких дров доведеться не менше місяця.

Інше питання — доставка, адже в лісництві можуть запропонувати самостійно забрати дрова або забезпечити їх доставку до будинку. В обох випадках знадобиться вантажівка, то ж це може вилитися у суму щонайменше 1,5-3 тис. грн.

Дрова - фото wood-bud.com
Дрова - фото wood-bud.com

Фахівці при виборі дров радять звертати увагу на такий показник, як густина дерева. Саме ця властивість абезпечує тривале горіння й тління і, відповідно, високу енерговіддачу тепла.

То ж найкращми вважають дрова з твердих порід дерева, а саме бук, дуб, береза. Менш ефективні в питанні обігріву приміщення сосна та ялина.

Щоб порахувати скільки дров знадобиться, слід пам'ятати, що у приватному будинку зазвичай опалювальний сезон починається вже наприкінці вересня.

Фахівці наводять приклад. На жовтень-березень для опалення будинку площею 100 кв. метрів знадобиться щонайменше 10 кубометрів дров. Тобто якщо знайти хороші дрова за ціною 1200-1500 грн за кубометр, то на опалення будинку за сезон піде 12-15 тис. грн.

Дрова - фото timenews.in.ua
Дрова - фото timenews.in.ua

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз