Українці вже зараз готуються, чи не до найважчої зими за остнні десятиліття. Адже вже через кілька місяців ми можемо зіткнутися з дефіцитом електроенергії.

Таку невтішну заяву зробив представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє пресслужба генерального секретаря ООН.

"Що стосується зими, то ми, звичайно, стурбовані проблемами з доступом до енергії для великої кількості домогосподарств, що спричинить руйнівні наслідки", – заявив Дюжаррік. Стефан Дюжаррік

Електроенергія, фото: 112ua.tv
Електроенергія, фото: 112ua.tv

Крім того, Стефан Дюжаррік наголосив, що ООН працює з українською владою щодо підтримки програм зимівлі та захисту населення. Ця діяльність, за словами представника генерального секретаря ООН, передусім спрямована на прм'якшення наслідків.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"А також за будь-якими напрямками, які допоможуть пом’якшити наслідки", – заявили в ООН.

Раніше в уряді повідомляди, що станом на кінець літа Україна накопичила на складах 2 млн тонн вугілля. Крім того прем'єр-міністр Денис Шмигаль казав, що шахти працюють цілодобово, щоб держава могла сформувати до зими максимально можливі запаси.

Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube
Денис Шмигаль. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз