Мінімальна заробітня плата в Україні може змінитися. Адже представники об'єднань профспілок пропонують передбачити у Державному бюджеті на 2023 рік індексацію її мінімального розміру.

Цю прозицію висловили представники об’єднань профспілок за результатами зустрічі з представниками Міністерства фінансів, на якій було обговорено проект Державного бюджету на 2023 рік.

Очікується, що, що індексація розміру мінімальної заробітної плати дозволить недопустити збільшення розривів між розмірами прожиткового мінімуму, посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду та фактичного розміру прожиткового мінімуму.

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Крім того, у Міністерстві фінансів наголосили, що показники проекту Державного бюджету передбачають дефіцит держбюджету у 20% ВВП (1,3 трлн грн).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Саме з цієї причин там пропонують показники розмірів мінімальної заробітної зарплати та прожиткового мінімуму залишити на рівні грудня 2022 року – 6700 грн та 2684 грн (для працездатних осіб).

Водночас, згідно з заявою Мінфіну, наступного року очікується зниження доходів бюджету на 44,8 млрд грн. Наразі було узгоджено продовжувати спільну роботу на площадці Верховної Ради до прийняття Держбюджету на 2023 рік.

Зарплата в Україні, кадр з відео
Зарплата в Україні, кадр з відео

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз