У Держстаті показали інфографіку зміни ціни на продукти та товари першої необхідності, ціни на які змінилися від початку року. Найбільше подорожчання сягнуло одного виду товарів, які здорожчали на 68,7%.

Найдорожчими стали продукти та алкоголь, вони в середньому на 22,7%за рік. Зокрема ж подорожчало практично все - макарони — 22,2%; м'ясо — 16%; риба — 23%; молоко — 17,8%; вершкове масло — 21,9%; рослинна олія — ​​14,8%; цукор — 19,5.

Супермаркет. Фото: скриншот з відео
Супермаркет. Фото: скриншот з відео

Найбільше підвищення ціни за рік в Україні зафіксували в овочів — від січня до серпня — за 8 місяців, ціна скочила на 68,7%.

Скриншот Держстат
Скриншот Держстат

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У інфографіці видно, що яйця, взуття та одяг знизилися у ціні.

Нафтопродукти та мастильні матеріали з початку року подорожчали на 51%. Стрибок цін пов'язаний зі знищенням рф Кременчуцького НПЗ, Шебелинського ГПЗ та низки нафтових баз на території України.

Скриншот Держстат
Скриншот Держстат

Також зазначимо, що ЖКП через фіксацію цін владою не так сильно зросли в ціні, як нафтопродукти або їжа, а електроенергія подешевшала на 7%.

Нагадаємо, ми писали, що російські терористи намагалися залишити Україну без електрики, але лише втратили десятки мільйонів: чергова провальна провокація.

Як повідомляв "Знай.ua" російські терористи намагалися залишити Україну без електрики, але лише втратили десятки мільйонів.

Також "Знай.ua" інформував, що скільки коштують кавуни та дині в Україні: після херсонських цінників хочеться ридати.