Стало відомо про нову функцію, яку запустив український оператор стільникового зв'язку Vodafone. Тепер можна визначити місцезнаходження рідних із послугою "Геопошук".

Про це повідомила прес-служба компанії Vodafone .

Тепер ви з рідними завжди будете на зв'язку, і завдяки новій функції «Геопошук». У наш час це має особливе значення, адже життя непередбачуване.

Послуга дозволяє дуже швидко і легко дізнатися, де знаходиться людина. Для цього використовують технологічні можливості мобільної мережі Vodafone.

Vodafone, фото: скріншот
Vodafone, фото: скріншот

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Особливою перевагою є той факт, що для цього не потрібно встановлювати додаткові програми і навіть не потрібно мати постійний доступ до Інтернету. Інформація надсилається за допомогою повідомлення.

Vodafone, фото: скріншот з відео
Vodafone, фото: скріншот з відео

Для того, щоб почати користуватися цим, потрібно отримати підтвердження від людини, місцезнаходження якої ви збираєтеся визначати. Для цього потрібно виконати такі махінації:

  • надіслати SMS з текстом Старт на номер 5500;
  • у відповідь на SMS надати номер телефону людини, дозвіл якої потрібно отримати.

Після отримання дозволу можна будь-якої миті переконатися, де знаходиться близька людина. Для цього потрібно надіслати на номер 5500 SMS з текстом «Пошук» та номером людини, яку потрібно знайти. Наприклад "Пошук +380ХХХХХХХХХ". У відповідь вам має надіслати повідомлення з координатами людини. На карті також буде вказано час і дату, коли місце було визначено

Зв'язок, фото: Vodafone
Зв'язок, фото: Vodafone

Усього до послуги можна буде підключити до п'яти номерів, а дозвіл буде діяти 30 днів. Примітно, що кожного разу абонент також отримуватиме оповіщення, що ви дивитеся за його місцезнаходженням.

Нагадаємо, що пільги та преференції учасникам УБД: як держава дбатиме про тих, хто її захищає

Раніше повідомлялося, що американська ігрова компанія Activision Blizzard заблокувала назву Azov: повторюють московських пропагандистів

Також українець намагався влаштуватися на "Нову пошту", але зіткнувся з проблемами: чи сплачує компанія податки у воєнний час