У деяких українських банках спостерігається нестача готівкової іноземної валюти, яка виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою валюти з-за кордону. У Національному банку України розповіли, коли цю проблему буде вирішено.

У Нацбанку заявили, що українці могли зіткнутися з тим, що в касах деяких банків немає іноземної готівкової валюти. Ця проблема викликана труднощами з доставкою і буде вирішена найближчим часом.

Ощадбанк, фото: znaj.ua
Ощадбанк, фото: znaj.ua

"Поточна нестача готівкової валюти в окремих банках є тимчасовою. Національний банк уважно стежить за ситуацією і має достатньо готівкової валюти, щоб підтримувати готівкову валютну ліквідність банківської системи на належному рівні для задоволення потреб українців", - зазначили в НБУ.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У Національному банку заявили, що вже з 7 вересня почнуть підкріплювати каси банків готівковою іноземною валютою і проводитимуть ці операції, доки дефіцит не буде ліквідовано.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці масово скаржаться на ПриватБанк, який "затис" їхні долари: "Кому війна, кому мати рідна".

Також наш портал інформував, що долар злетить до 50 гривень, а інфляція зашкалюватиме: у Мінекономіки озвучили прогноз на 2023 рік.

Крім того, наш портал інформував, українцям показали, на що щомісяця йдуть рекордні суми з держбюджету: дві головні сфери забирають половину коштів.