Мешканці та гості столиці невдовзі матимуть змогу скористатися новою послугою в громадському транспорті

Автобус. Фото: скріншот youtube
Автобус. Фото: скріншот youtube

Про це повідомила прес-служба КМДА.

У повідомлення говориться. що мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію киян стосовно можливості оплачувати проїзд у громадському транспорті безпосередньо банківською картою.

27 липня 2022 року на сайті петицій КМДА було опубліковано звернення до голови міста з проханням надати можливість оплачувати проїзд напряму банківською картою.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Своє прохання авторка Олександра Володимирівна Шейко мотивувала тим, що додатки, зокрема, Київ цифровий ненадійний засіб оплати через те, що вимагає постійно зарядженого телефону. А гостям столиці купувати транспортну карту заради кількох поїздок взагалі недоцільно.

Крім того, а авторка говорить, що можливість оплати картою проїзду у метро доволі добре себе зарекомендувала. Тому необхідно запровадити таку послугу на інших видах транспорту.

Документ станом набрав понад 8000 голосів та потрапив на розгляд Володимира Кличка. У відповіді він зазначив, що столиця готова приймати платежі банківськими картами.

"У рамках реалізації фунціоналу, що дозволить використовувати банківську картку в АСОП, повідомляємо про підтримку електронної петиції № 10964 «Додати можливість оплачувати проїзд банківською картою в усіх видах громадського транспорту» та подальшу реалізацію порушеного в електронній петиції питання відповідно до розділу VI Положення", - написав він у відповіді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Верховна Рада "заморозила" на тарифи три види комунальних послуг, як довго діятиме мораторій.