Як відомо, цей рік здивував увесь світ у всіх найгірших сенсах. Росіяни розпочали повномасштабну війну, і позбавили українців не лише мирного життя, а й солодкого. Що буде найближчим часом із цінами на кавуни.

Про це повідомляє портал Новини. Live.

Ціни цього року відверто шокують українців, адже стартують вони від 30 гривень за один кілограм. Один із найпопулярніших і найдешевших раніше продуктів літнього сезону перетворився на делікатес.

Кавун, скрін, відео YouTube
Кавун, скрін, відео YouTube

Однією з головних причин цього є війна. Вона не йде на користь жодній економіці, звідси йде зростання цін. Далі, звичайно ж, окупація Херсонської області, яка постачала до магазинів близько 40% від загального врожаю кавунів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тепер фермери змушені віддавати росіянам урожай практично безцінно. Наприклад, одна гривня за кілограм на ринках і півтори гривні роздрібна ціна.

Кавуни, кадр з відео
Кавуни, кадр з відео

На підконтрольній Україні територіях такі ціни тільки сняться, і аналітик із Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин вирішила розповісти, чого чекати найближчим часом від цін.

Ціни опустяться найближчими днями вересня, як це було й у минулі роки традиційно, проте суттєво вони не зміняться.

"Однак говорити про значне зниження ціни підстав немає як через обмеженість пропозиції, так і через зростання вартості логістичної складової", - зазначає жінка.

Все тому, що раніше, як ми вже обговорили, весь товар їхав Херсоном, і потрапляв на полиці країн Європи. Зараз же ми опинилися в такій ситуації і змушені закуповувати ягоду в Туреччині, Болгарії, Азербайджані тощо. Це їх і зробило найдорожчими. При цьому морським шляхом їх доставити в сьогоднішніх реаліях неможливо, і доводиться об'їжджати.

кавун, скріншот з відео
кавун, скріншот з відео

Роман Дяжук же зазначає, що українцям можна забути про кавуни по три гривні за кілограм, такого точно вже не буде, навіть у разі звільнення Херсонської області.

Нагадаємо, що в українських школах поменшало на 300 тисяч дітей: міністр розповів про особливості освітнього процесу під час війни

Раніше повідомлялося, що забудьте про свіжі салати на столах: тепличні огірки почали стрімко дорожчати