Нардеп від "Слуги народу", голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев розповів трохи про інфляцію через повномасштабну війну, розпочату рашистами.

За його словами, зростання загального рівня цін на товари та послуги є помірним, оскільки тимчасово окуповані території нашої країни приносили 20% ВВП. Через це не варто вважати інфляцію 22%, а також курс долара та євро на рівні 40 грн/од. - Катастрофічними.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

"Це нова реальність, і ми тут не повинні бути в шоці. Якщо інфляційний процес продовжуватиметься так, як триває, нічого катастрофічного в цьому немає. Так, це проблема, ситуація важка, але жодної катастрофи в цьому ні", - зазначив він.

І на додаток до цього заявив, що в інших країнах теж спостерігається висока інфляція. Лідером тут виступає Туреччина (80%), а ще у списку можна побачити Польщу, Чехію, Естонію, Литву та Латвію. Однією з причин такої ситуації у світі є пандемія коронавірусу (COVID-19), а в Україні до цього додається війна з Росією та інше.

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

За останні півроку, поки воїни ЗСУ знищують окупантів на нашій землі, найбільше можна помітити зростання цін на продуктах - лише гречка коштує 90 гривень за кг. А ще подорожчали алкоголь та транспорт.

Нагадаємо, Росію буде розгромлено, а ЄС розпадеться: жахливий прогноз для миру, в якому замішаний Ватикан

Як повідомляв "Знай.ua", продавці розкрили секрет, чи чекати в Україні дешевих кавунів до кінця сезону: "У три-чотири рази"

Знай.uа писав, Ілон Маск попередив людство про апокаліптичний кінець світу: "Це станеться знову"