У Києві починаючи з першого вересня заклади громадського харчування працюватимуть не пізніше, ніж до 22:00.

Відповідне рішення було ухвалено Радою оборони міста Києва, і документ опублікували на офіційних ресурсах.

Справа в тому, що з самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну практично по всій країні була введена комендантська година. Її щоразу спрощували, зокрема в Києві та області, які були звільнені від загарбників на початку квітня.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Востаннє місцева влада пом'якшила дію комендантської години ще у травні, і тепер вона діє починаючи з 23:00. Її повинні дотримуватись усі мирні жителі, і не виходити на вулицю аж до п'ятої ранку.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

До столиці почали повертатися сотні тисяч людей, які покинули її у лютому. У зв'язку з цим почала відновлюватися і робота бізнесу, включаючи магазини одягу, продуктів та громадського харчування. Це потрібно для того, щоб підтримувати нашу економіку, а також відволікати людей від різних поганих думок.

Ресторан, фото pxhere
Ресторан, фото pxhere

Тепер офіційно заклади громадського харчування зможуть працювати не пізніше, ніж до 22:00, щоб українці мали час без перешкод дістатися додому. Також у Раді оборони міста Києва зазначили, що це для запобігання конфліктним ситуаціям з правоохоронцями та силами оборони.

Раніше кияни просили скоротити час комендантської години, щоб вона починалася з півночі, проте петиція так і не отримала відповіді від влади. Крім того, деякі експерти стверджують, що восени темнітиме набагато раніше, а отже, можуть ще більше обмежити заборони. Це робиться для того, щоб не допустити проникнення диверсантів до міста.

Київ, фото: Знай.ua
Київ, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що другою армією навіть не пахне: аналітики розкрили справжній потенціал путінського зброду.

Раніше повідомлялося, що не вірять у військовий успіх, тому сподіваються на дипломатію: путін за допомогою "холодної зими" спробує забрати Донбас

Також, Олексій Резніков розкрив усі карти про майбутні провокації путіна, "найгірший сценарій" позаду