1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань. Безсумнівно, це довгоочікуване свято для тих, хто вперше переступить шкільний поріг.

І хоча 2022 року росіяни вкрали у нас весну, пішовши війною на наш народ, але ми не дозволимо їм зруйнувати нашу осінь.

У цій статті ми розповімо про історію Дня знань і, звичайно ж, - поділимося найкращими прикладами привітань із цим святом у прозі.

Для школярів в Україні пролунав перший дзвоник, фото:Уніан
Для школярів в Україні пролунав перший дзвоник, фото:Уніан

Перше вересня – важливе свято із тривалою історією. Своє значення він набув ще в першій половині минулого століття. Саме тоді по всьому тодішньому Радянському Союзу було ухвалено рішення розпочинати навчальний рік у всіх освітніх закладах, включаючи школи та університети, саме 1 вересня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Традиційно для тогочасної епохи святу почали надавати великого значення та організовувати святкові заходи, багато з яких збереглися і до наших днів.

Офіційний статус День знань отримав лише 1986 року. Пізніше рішення про проведення урочистих заходів цього дня було ухвалено урядом сучасної України. У нашій країні 1 вересня – свято, в яке ніколи не було вихідного дня.

1 вересня,  Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук
1 вересня, Національний медичний університет ім. Богомольця - фото з Фейсбук

Вітаю тебе із 1 вересня! Сьогодні свято твоє та тисяч інших школярів, і всі ви дружно відзначаєте початок нового навчального року! Бажаю тобі в наступному році побільше відмінних оцінок у щоденнику та поменше складних завдань. Нехай навчання дається легко, нехай уроки будуть цікавими, нехай зміни будуть веселими. Бажаю, щоб новий шкільний рік приніс багато дивовижних відкриттів та вірних друзів. Не бійся труднощів, вір у себе, прагну до знань – і в тебе, я вірю, все вийде!

****

Білими бантами, яскравими квітами, веселими шкільними дзвінками відзначено цей день у календарі! 1 вересня - довгоочікуваний, улюблений та хвилюючий день! Особливий він для першокласників, які вперше переступають шкільний поріг. Прийміть наші найтепліші та найдобріші привітання з 1 вересня! І нехай у вашому житті завжди буде місце знанням та мудрості!

****

Вітаю із Днем знань! Бажаю величезного бажання вчитися та пізнавати. Легкість у новому навчальному році. Дружній атмосфері, цікавих подій, чудових позначок та постійного прагнення бути краще, ніж учора. Успіхів, удачі, здоров'я, терпіння та чудових результатів!

День Знань
День Знань, скрін-YouTube

****

Радісний осінній день, наповнений посмішками та квітами, свято для всіх дітей. Вітаю із Днем знань, з новим навчальним роком! Нехай цей рік принесе багато нових відкриттів. Нехай кожен день буде яскравим, незабутнім, плідним і наповниться лише позитивними результатами, новим досвідом та відмінним настроєм.

****

З новим навчальним роком, новими відкриттями, новими знаннями! Нехай прийдешній освітній рік допоможе втілити в життя все задумане. Вірте в себе, ставте собі нові цілі, і ви обов'язково їх досягнете! Надихайтеся кожним новим днем. Удачі та ентузіазму у навчанні!

Школярі 1 вересня
Школярі 1 вересня