Маріуоль став одним із тих міст, які зяючою раною засіли в серцях українців, адже окупанти рф повелися дуже жорстоко і просто зрівняли його із землею.

Найважче доводиться жителям Маріуполя, які мало того, що опинилися у тимчасовій окупації, так ще й щодня бачать ті жахливі руйнування, які принесла путінська влада до їхнього рідного міста.

ПДТУ після приходу росіян, Маріуполь
ПДТУ після приходу росіян, Маріуполь

Так, ворог може зруйнувати вдома, але йому ніколи не знищити спогадів та сили духу українців! За півроку війни ми довели всьому світу цю істину. Телеведучий Андрій Бєдняков, який родом із Маріуполя, підтвердив це у зворушливій розповіді про рідне місто.

"Так вийшло, що я багато подорожував. І де б не був – за кордоном, у Харкові на сесії чи на першій зйомці у Києві, де мені заплатили, потім завжди сідав у поїзд та їхав додому, до рідного Маріуполя, – каже він. — Як і тисячі маріупольців, ми їхали однією дорогою, знаємо її напам'ять... Навіть зараз, коли заплющую очі, бачу її... Начебто це було вчора... Коли їдеш додому, то бачиш праворуч комбінат імені Ілліча і розумієш, що ти близько Через десять хвилин, уже ліворуч, бачиш завод «Азовсталь» і знаєш, що через три хвилини стоятимеш там – на пероні свого міста… У спину тобі дихає вітер із моря, а в обличчя – таксисти… І кожен із них дуже радий тебе бачити, кожен готовий відвезти в будь-яке місце, яке ти забажаєш, правда, за гроші, які побажають вони (посміхається).Коли я розплющую очі, то бачу, що нічого немає. Все знищено, окрім спогадів. Знищено будинки, долі, втрачено дуже багато життів."

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Андрій Бєдняков. Фото: скриншот Instagram
Андрій Бєдняков. Фото: скриншот Instagram

Незважаючи на те, що окупанти перетворили наш Маріуполь на руїни, Андрій Бєдняков вірить, що все неодмінно налагодиться, і він їздитиме до рідного міста. Він навіть повернувся думками в той час, коли працював на багатостраждальній "Азовсталі".

"Мені неймовірно хочеться ще й ще раз бачити з вікна поїзда спочатку завод імені Ілліча, потім "Азовсталь". Дуже не любив ці комбінати, сам там працював, але зараз для мене це щось неймовірне. Я скучив за ними, - зі сльозами на очах зізнається ведучий проєкту Нового каналу "Де логіка?".- Знову хочеться відчути вітер з моря, побачити тих таксистів. Зараз готовий віддати їм будь-які кошти, щоб вони відвезли мене додому.Я це зроблю! Обов'язково вийду на перон українського маріуполького залізничного вокзалу!"

Український Маріуполь до війни, фото з соцмереж
Український Маріуполь до війни, фото з соцмереж

Нагадаємо, що дружина Андрія Бєднякова з "Орел і Решка" вразила новиною про переїзд з донькою до США.

Раніше ми повідомляли, що зірка "Орел і Решка" Андрій Бєдняков смачно плюнув в обличчя путіна та всіх росіян .