Серпень добігає кінця, у Пенсійному доповіли, що направили пенсії українцям та завершили виплати за восьмий місяць.

Проте за повідомленням ПФУ, лише близько 83% українців похилого віку отримали свої пенсії за серпень, а майже 17%, або 1,8 млн громадян своїх грошей за серпень не отримали.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Загалом змогли отримати свої пенсії за серпень 83,1% пенсіонерів. А 16,9% залишилися без грошей. У Мінсоцполітики нагадують: їхні гроші нікуди не пропадуть. Їх переказують через Ощадбанк.

Люди матимуть змогу у будь-якому відділенні Ощадбанку отримати все, що їм заборгували, як тільки виберуться з окупації на територію, підконтрольну Україні.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

З початку року середня пенсія в Україні зросла на 445,92 грн. При цьому основний приріст припав на перший квартал: у березні відбулася масштабна індексація пенсій, що дозволило їм вирости в середньому майже на 379 гривень. У другому кварталі середня пенсія стала вищою лише на 67 гривень.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Якщо пенсіонер упродовж пів року не звертається по свою пенсію, то її виплату призупиняють. Але, як тільки він дасть про себе знати та пройде верифікацію, виплату відновлять і повернуть йому усі заборговані гроші.

Нагадаємо, ми писали, що у Мінсоцполітики розповіли, хто з українців ризикує залишитися без субсидії майбутньої зими.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні подорожчала комуналка: за що доведеться платити більше.

Також "Знай.ua" інформував, що росіяни зіткнулися з черговим дефіцитом: збирають озброєння по всьому світу, доки Кремль "не має втрат".