В Україні відчувається брак певних продуктів, яких стало менше через війну. Це основні 5 товарів, які найчастіше шукають в магазинах.

Інформацію про дефіцитні товари оприлюднила Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів користувачі Національної платформи продовольчої безпеки.

Супермаркет. Фото: Знай.ua
Супермаркет. Фото: Знай.ua

Як виявилось, українцям бракує дріжджів. Цей продукт став у дефіциті після впровадження заборони на продаж алкоголю. Тоді вигадливі громадяни стали готувати самогон, на який у великій кількості потребувалася дріжджі. Також ще один лайфхак від українців — цей продукт почали вживати у їжу в чистому вигляді, оскільки вони за харчовою цінністю аналогічні свинині. У період нестачі м'яса у раціоні люди стали замінювати його дріжджами. Також існують логістичні проблеми у деяких регіонах.

Ще один дефіцит - це м'ясні консерви. Їх шукають користувачі платформи з Київської, Житомирської, Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Харківської областей.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На третьому місці у списку дефіцитних продуктів - борошно. Цей товар потребують учасники платформи з Житомирської, Миколаївської, Харківської, Київської, Дніпропетровської, Одеської, Луганської, Львівської, Полтавської та Вінницької областей.

На четвертому місці за запитами - гречана крупа. Гречана крупа потрапила до списку дефіцитних, як товар довгострокового зберігання, а отже, попит на неї в період війни такий самий підвищений, як і зазвичай.

На п’ятому місці - дизельне паливо. Дизпаливо у дефіциті, оскільки його зараз купують і везуть лише за обсягом, який було передплачено.

Нагадаємо, ми писали, що ветеранам змінять фінансування — Кабмін вніс зміни у держбюджеті, чого торкнеться.

Як повідомляв "Знай.ua" ще одній категорії чоловіків призовного віку дозволили виїжджати за кордон, проте є одна умова.

Також "Знай.ua" інформував, українців благають не штурмувати аптеки, адже цей засіб не допоможе під час вибуху на АЕС.