Інфляція в Україні річ передбачувана, та прогнозована, подорожчання продуктів очікується восени та впродовж зими, одначе, деяка продукція значно підскочить в ціні.

В інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer директор ТОВ "Ланагропрод" Олексій Соболєв розповів чого чекати від цін на м'ясо свинини, у разі, якщо війна триватиме довго.

Продукти, супермаркет. Фото: скриншот з відео
Продукти, супермаркет. Фото: скриншот з відео

М’ясокомбінатам дуже важко знайти свинину, а замовлень на м’ясо багато. Тож свинарі будуть із прибутком, – пояснив він.

На його думку, якщо війна триватиме, то свинина буде дорожчати. Причин насправді, за словами Соболєва, декілька. Це й закриття кордонів — тож уже з Польщі контрабандну продукцію не завезеш. Плюс відпало багато свинокомплексів з окупованих територій.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також на ціну впливатиме те, що надходження з підприємств Дніпропетровської, Харківської областей значно знизилися. Представники м'ясокомбінатів туди не хочуть їхати – бояться обстрілів.

Водночас зменшилися надходження з підприємств Дніпропетровської, Харківської областей: представники м’ясокомбінатів туди не хочуть їхати – бояться обстрілів. «Тож на ринку є певний дефіцит свинини, відповідно є й дефіцит поросят, – резюмував директор підприємства. – Відтак поросята зросли в ціні. Тому не вважаю, що хтось наважиться з нуля почати відгодівельний бізнес. А чи буде галузь розвиватися… Будуватися, мабуть, небагато хто ризикне – навіть у Центральній Україні, хіба що на заході. - зазначив експерт.

Нагадаємо, ми писали, що ветеранам змінять фінансування — Кабмін вніс зміни у держбюджеті, чого торкнеться.

Як повідомляв "Знай.ua" у вересні очікуються сильні магнітні бурі: коли і як уберегтися метеозалежним людям.

Також "Знай.ua" інформував, що діти українських захисників можуть отримати до 7000 грн: названо умови.