В Україні відбулося певне падіння цін на овочі, зокрема з борщового набору. Та навіть попри це вони коштують набагато дорожче, ніж минулого року.

Про актуальну ситуацію на ринку повідомляє East Fruit. Як зазначають експерти, максимальне зниження продемонстрували ціни на картоплю. Її вартість впала за тиждень на 25%.

Крім того, дешевше, ніж минулого тижня, продавалися болгарський перець та огірок.

Ціни на огірки, скріншот з відео
Ціни на огірки, скріншот з відео

Проте, слід зауважити, що в південних регіонах через спеку ціни на огірок все ж таки зросли. І саме з цієї причини стрімко дорожчає якісний томат. Також зростають ціни і на часник. З-поміж зелені приємно виділився кріп, який подешевшав, але водночас збільшилася вартість зеленої цибулі та салату.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто додати, що в Україні від початку війни ціни на харчові продукти зросли на 20%, а ціни на овочі стримуються наразі сезонним фактором.

Як зазначають фахівці, у липні спостерігалося зростання цін внаслідок інфляції. І попри зростання у серпні зростання, у вересні слід чекати певного зниження варто продуктів. Саме такий прогноз дає голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися