Горіховий або Хлібний Спас 29 серпня: чому не можна йти до лісу, але можна працювати, заборони свята

Церква, фото: Знай.ua
Церква, фото: Знай.ua

У понеділок, 29 серпня, віруючі українці відзначають Горіховий спас. Є, як і на будь-яке інше свято, цього дня особливі прикмети, повір'я, традиції та заборони. Третій спас відзначається наступного дня після Успіння Пресвятої Богородиці, і низка заборон на роботу скасовується, проте багато хто залишається. Ще наші пращури говорили про те, що в ліс неможна ступати у цей день без оберігу, адже там бродить нечиста сила. Вона може завести людину вглиб да такої межі, що вона не вибереться.

Wellboy влаштував незабутній вікенд з пивком та Дзідзьо: "У селі"

WELLBOY. Фото: скрін youtube
WELLBOY. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Український співак, учасник шоу "X-Фактор" та "Національного відбору" на "Євробачення-2022" Антон Вельбой, який більше відомий під сценічним псевдонімом Wellboy показав, як відпочиває від міської метушні у селі. На відео артист позує у великих навушниках, а в руках тримає пакетик із булочкою та пластиковий келих із напоєм, що за кольором нагадує пиво.

"Супутник Притули" допоможе знайти путіна? Тарологиня вказала на суттєве просування України у війні

путін і Шойгу, фото: вільне джерело
путін і Шойгу, фото: вільне джерело

Поки одні українці радіють з того, що гроші на купівлю трьох байрактарів пішли на придбання супутника, інші припускають, як саме цей супутник може нам допомогти. З цим спробувала розібратися тарологиня Валентина з Білорусі та порадувала українців дуже приємним прогнозом щодо "супутника Притули", адже у назві до свого відео вона запитала, чи зможе він знайти бункер путіна.

Надя Дорофєєва показала зустріч з воїнами ЗСУ та величезними букетами: Кацуріна і близько нема

Надя Дорофєєва. Фото: скрін youtube
Надя Дорофєєва. Фото: скрін youtube

Нещодавно Дорофєєва вляпалася у кілька скандалів, один із яких пов'язаний із неправильним жестом тризуба. Але зараз не про це. На першому відео знято молодих людей, які зараз ціною власного життя захищають нас від рашистів, які напали на Україну 24 лютого 2022 року. Вони, будучи у військовій формі, приходять до своїх коханих дівчат та дарують величезні букети квітів.

Про дешеву соняшникову олію варто забути: українцям показали космічні ціни у супермаркетах

Олія соняшникова, фото: Знай.ua
Олія соняшникова, фото: Знай.ua

Наприкінці серпня знову змінилися ціни на низку популярних продуктів, без покупки яких не обходиться майже жоден похід українців у магазин. Мова йде, зокрема, про соняшникову олію, а також курячі яйця. Наприклад, олія торгової марки "Щедрий Дар" подорожчала з 62,87 грн до 64,73 грн за 870 мл.