З усіх боків українці отримують тривожні новини: то про холод через складний опалювальний сезон, то про голод через війну.

Але чи варто панікувати, чи загрожує відсутність продуктів харчування і які будуть ціни на них? У цьому питанні розбиралися журналісти ТСН.

Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube
Супермаркет, крупи. Фото: скриншот YouTube

Із самого початку Алла Мазур стверджує, що продовольчої кризи Україні боятися не треба, адже на полицях магазинів будуть всі продуктові позиції. Але з цінами буде складніше - вони виростуть. Чи це так насправді?

У сюжеті показали господарок із села, які заспокоюють, що сезон видався дуже врожайним та люди точно виживуть. Жінки переконані, що ціни восени знову зростуть, того закочують багато консервації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До кінця року інфляція споживчих цін становитиме понад 30 відсотків – це прогноз НБУ. Причина цього - війна, розпочата росією.

Зараз інфляція перетнула межу в 20 відсотків: продукти харчування з початку року в ціні піднялися на 30%, а паливо - на 70.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Але якщо вартість палива вже стоїть на місці, то з продуктами харчування складніше – восени дорожчатимуть і надалі.

"На базові продукти зростання буде, але воно буде невеликим. У світі взагалі йде інфляція, це не лише питання вартості гривні", - каже економіст Тарас Качка.

Не зважаючи на очікуване підвищення цін, інфляційного шоку в українців не буде – його пік, за словами експертів, уже пройшов. Більше того, ситуація не погіршуватиметься: згодом економічну кризу вдасться подолати, але за умови припинення темпів бойових дій.

Нагадаємо, що восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз.

Раніше ми повідомляли, що в Україні подешевшала низка овочів, незважаючи на негативні прогнози: які продукти варто купити прямо зараз.