Раніше у ЗМІ з'явилась інформація щодо підготовки до можливої примусової евакуації киян, які живуть поруч критичних інфраструктур. Поте, директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук спростував повідомлення інформаційних видань

Евакуація українців. Фото: Telegram
Евакуація українців. Фото: Telegram

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема він зазначив, що питання евакуації як з самого Києва, так і з окремих його районів наразі не обговорюється. Проте система цивільного захисту та екстрені служби працюють в посиленому режимі та мають перебувати у готовності відреагувати на будь-яку ситуацію.

"Про евакуацію з Києва або з його окремих районів наразі взагалі не йде мова. Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій — від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури. І ми дійсно періодично проводимо навчання, проговорюємо різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація. Саме це я і мав на увазі, але, ЗМІ, на жаль, в погоні за хайпом, вирішили налякати мешканців Києва", - сказав він

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Також він попросив мешканців столиці бути пильними та не довіряти фейковій інформації, а до ЗМІ звернувся з такими словами:

"Просимо журналістів і блогерів бути відповідальними, не грати на руку ворогу і не створювати паніку на порожньому місці. Перевіряйте інформацію, уточнюйте. Ми завжди на зв’язку. Пам’ятайте, що навмисне викривлення інформації і поширення фейків у воєнний час може призвести до катастрофічних наслідків".

Нагадаємо, ми писали, що Василь Вірастюк змусив путіна та Лукашенка співати гімн України з усмішками на обличчі: "Довго тягнули".

Як повідомляв "Знай.ua" не вірять у військовий успіх, тому сподіваються на дипломатію: путін за допомогою "холодної зими" спробує забрати Донбас.

Також "Знай.ua" інформував, що російські окупанти налякані активними ударами від ЗСУ, і вже не радіють цій війні.