Актуальне питання поставили українці стосовно врахування стажу, набутого закордоном.

На це питання відповіли на фейсбук-сторінці "Пенсійного фонду". Українців, які працюють за кордоном, цікавить питання – чи буде враховано стаж роботи при оформленні пенсії в інших країнах.

"Якщо у мене 29 років стажу в Україні і є ще стаж роботи в Польщі та Німеччині, як можна додати, щоб загальна сума була, чи потрібна виписка з Пенсійного фонду іншої країни?", – запитав читач.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Як пояснили фахівці, стаж, придбаний у Польщі, впливає лише на визначення права на призначення пенсії. Тобто якщо стажу, придбаного в Україні, вистачає, щоб призначити пенсію, період роботи в Польщі не впливає на пенсійне забезпечення особи.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Водночас угоди про пенсійне забезпечення з Німеччиною немає. Відповідно робота у цій країні не впливає на визначення права на призначення пенсії в Україні.

Нарахування пенсій, скріншот з відео
Нарахування пенсій, скріншот з відео

Водночас у Пенсійному фонді України прозвітували, що станом на 24 серпня на пенсійні виплати спрямовано 49,7 млрд грн, в тому числі 10,4 млрд грн – на виплату пенсій через АТ "Укрпошта", 39,3 млрд грн – через уповноважені банки.

"Уповноваженими банками зараховано на рахунки пенсіонерів 100 % профінансованих сум. За повідомленням АТ "Укрпошта" станом на 23 серпня доставлено 77,6 % профінансованої суми за серпень. У серпні надано 606 тис. пенсійних послуг особам, які звернулися до органів Пенсійного фонду України, у тому числі 24 серпня – 14 тисяч.", - йдеться у повідомленні ПФУ. ПФУ

Нагадаємо, восени здорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні подешевшала низка овочів попри негативні прогнози: які продукти варто купити просто зараз

Також "Знай.ua" писав, посилка за 1 гривню: Нова пошта змінила тарифи, хто і коли може скористатися