На фоні зростання вартості багатьох популярних продуктів, у ціні зріс й улюблений фрукт багатьох українців. Мова йде про яблука.

Нові ціни на овочі та фрукти стали неприємним сюрпризом, адже навіть у сезон їхні ціни не переставали рости. Згідно з даними моніторингу, опублікованими на сайті Мінфін, цінник на яблука теж значно підскочив.

Як зазначається, вартість українських яблук значно підскочила – вона зросла із 18,67 грн/кг до 27,66 грн/кг. Водночас кілограм яблук Айдаред подорожчав на 50 копійок, зіставивши 11,80 грн.

Ціни на яблука, Мінфін
Ціни на яблука, Мінфін

Слід зауважити, що фермери отримали дотації від Мінекономрозвитку. Ці суми частково компенсують фермерам, котрі вирощують фрукти, ягоди та горіхи, витрати на саджанці, шпалери, краплинне зрошення та техніку і обладнання для перероблювання.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зокрема, повідомляється, що із закладених у програму підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства 290 млн грн найбільшу суму дотацій отримали агровиробники:

  • Київської (54,5 млн грн),
  • Житомирської (34,4 млн грн)
  • Волинської (22,2 млн грн) областей.

Ціна на яблука, скріншот з відео
Ціна на яблука, скріншот з відео

Нагадаємо, чому з компотами й варенням на зиму можна й не розпочинати: ціни на цукор набирають обертів і не планують зупинятися.

Як повідомляв "Знай.ua", найпростіший спосіб отримання субсидії: як оформити заяву через "Дію"

Також "Знай.ua" писав, насолодитися кавунами у серпні не вийде: аграрії б'ють на сполох через ситуацію на ринку