Українцям, які не сплачують борги за комунальні послуги, пояснили, що їх чекає у майбутньому. Попри те, що в Україні під час війни заборонили запроваджувати штрафи за несплату послуг ЖКГ.

Значна частина українців втратила роботу під час війни й не має можливості оплачувати комунальні послуги. Пені їм не страшні через мораторій, проте зобов'язання залишаються. Багато хто накопичив чималі борги.

Воєнний стан продовжили ще на 90 днів, а саме до 21 листопада. Після його скасування українцям доведеться заплатити за комуналку, проте без штрафних санкцій.

Комунальні платежі, скріншот з відео
Комунальні платежі, скріншот з відео

Раніше український уряд ухвалив постанову, за якою заборонено:

  • нараховувати та стягувати штрафи, здійснювати інфляційні нарахування, проценти річних через заборгованість, утворену за неповне та/або несвоєчасне внесення населенням плати за ЖКП;
  • припиняти чи обмежувати надання послуг ЖКГ через борги.

Проте, є і деякі винятки. Наприклад, якщо українці не проживали у своєму будинку чи квартирі понад 30 днів і у них відсутні лічильники обліку, можна не сплачувати за комунальні послуги. Однак підтвердити свою відсутність потрібно документально. Крім того, можна не платити за комунальні послуги, якщо вони надавалися не в повному обсязі або неякісно.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Оплата комунальних послуг, скріншот з відео
Оплата комунальних послуг, скріншот з відео

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні