Попри невтішні прогнози економістів, сезоні овочі продовжують дешевшати. Як відомо, за даними Нацбанку, з початку літа інфляція прискорилась та становила 21,5%. На цьому оберти будуть наростати та за прогнозами фахівців до кінця року вона сягатиме 31,1%. Це своєю чергою відзначиться на цінах

Овочі. Фото: скрін youtube
Овочі. Фото: скрін youtube

Сезонні овочі продовжують дешевшати. Про це повідомляє аналітичний портал info.shuvar.

Найбільше подешевшала капуста білоголова. У порівнянні з минулим періодом ціни овоч у порівнянні з попереднім періодом впали на 3,33%. За кіло капусти просять від 10 до 18 грн за кіло. За даними онлайн-магазину "Сільпо" капуста білокачанна рання коштує в роздріб 30 грн/грн.

На 16,67 подешевшала картопля, за кіло овочу просять від 7 7 до 8 грн за кіло. за даними онлайн-майданчику "Сільпо" найдешевша картопля коштує 14 грн/кіло.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На 24,44% у порівнянні з попереднім періодом подешевшала морква. За моркву сорту стандарт просять 14 до 20 грн за кіло. В роздрібній мережі ціни на моркву тримаються на рівні 24,50 за кіло.

На 14,58 % став дешевше огірок короткоплідний. На ринку за кіло просять від 16 до 25 грн. В мережі "Сільпо" за овоч просять 30 грн за один кілограм.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні