На українських ринках зараз спостерігається різке зростання цін на цибулю. Причиною такої ситуації фахівці називають скорочення пропозиції цього продукту.

Про це повідомляє платформа EastFruit. Ситуацію, яка склалася на ринках та інших торгових точках, виробники пояснюють затримкою у проведенні збирання цибулі. А вона своєю чергою є наслідком сильних дощів, то ж її пропозиція на ринку помітно скоротилася.

Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS
Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS

Водночас попит на цибулю утримується на досить високому рівні. А це дозволяє фермерам переглядати ціну на продукцію у бік підвищення.

То ж згідно з даними моніторингу, наразі цибуля надходить у продаж по 24-27 грн/кг. Така вартість в середньому є на 10% дорожчою у порівнянні з тією, яку встановили продавці наприкінці минулого робочого тижня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Отже, сьогодні вартість цибулі в Україні вже в середньому в 4,6 раза вища, ніж за аналогічний період минулого року.

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

На жаль, цибуля стала далеко не єдиним товаром, який подорожчав за останній час. Зокрема, у ціні стрімко зросли й інші овочі, а також яйця, гречка, борошно тощо.

Наприклад, у порівнянні з червнем картопля виросла у ціні на 54,7% - до 18,9 грн за кілограм, морква - на 15,5% до 32 грн, цибуля - на 11,3% до 28,6 грн. З-поміж овочів на 38,7% здешевшала капуста - до 34,2 грн.

Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua
Овочі, супермаркет. Фото: Знай.ua

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні