Попри песимістичні прогнози інфляції та зростанні цін, в Україні продовжують падати ціни на сезонні овочі

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

За даними аналітичного видання shuvar ціни на низку сезонних овочів почали падати в останніх місць літа.

Найбільше подешевшав кріп. У порівнянні з минулим тижнем відсотковий показник зменшився на 42,86%. За кіло зелені просять 100 грн. За даними онлайн супермакету "Сільпо" та АТБ пучок вагою 70 грамів коштує у "Сільпо" 30,99 грн, а в АТБ аналогічний пучок кропу -30,90 грн.

На 25% подешевшали огірки. За кіло овочу просять від 15 до 25 грн. У "Сільпо" роздрібна ціна становить на огірок короткоплідний становить 40 грн, а звичайний огірок коштує 33 грн/кіло. В АТБ огірок 1 ґатунку коштує в роздріб 31,95.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Помідор салатний подешевшав на 6,67%. кілограм цього овочу торгується від 17 до 25 грн/кіло. В "Сільпо" найдешевший томат коштує 25 грн за кіло, а в АТБ томати тепличні ще продовжують тримати ціну 40,95.

Навіть баклажани, які довго тримали позицію, не витримали та здали позиції. Ціни на овоч впали на 2,86 %. За кіло тепер просять від 33 до 35 грн за даними онлайн-ресурсу "Сільпо" ціна за кіло баклажан становить 61 грн, а в АТБ він по 48,29 грн/кіло.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні