Не всі популярні харчові продукти неприємно дивують українців високими цінами. Наприклад, зараз на ринку стрімко падають ціни на яблука літніх сортів.

Як повідомляє EastFruit, фермери вже продають яблука приблизно на третину дешевше, ніж торік. За їхніми словами й теперішні ціни доведеться знижувати. Крім того, садівники побоюються, що цьогорічний сезон може виявитись для них повністю провальним.

Також на українському ринку є ще досить багато польських торішніх яблук. Вони також недорогі, тому й мають попит серед покупців. Однак, як зазначають фахівці, загалом зараз великого попиту на яблука взагалі немає. Все тому, що в Україні якраз у розпалі сезон літніх ягід і фруктів.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Оскільки яблука беруть не так активно, як узимку, а вітчизняні ранні яблука взагалі зараз не мають попиту, лише за минулий тиждень ціни на яблука літніх сортів знизились на 31%.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Виробники змушені їх віддавати за мінімальними цінами - у результаті яблука йдуть за 7-10 гривень. То ж вже зараз ціни на яблука літніх сортів приблизно на 33% нижчі, ніж на початку серпня минулого року.

На думку експертів, навряд чи цю тенденцію вдасться переламати. Крім того, цьогоріч яблука в Україні вродили непогано, і дефіциту цих фруктів на ринку точно не буде. Проте вже за теперішніми цінами фермери продають вирощене собі на збиток. То ж 2022 рік може виявитись для садівників провальним, що погано для садівництва в Україні, яке можуть у майбутньому занедбати.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на курятину і свинину: скільки коштуватиме м'ясо на початку серпня

Як повідомляв "Знай.ua", українців планують обкласти новим податком: міністр фінансів пояснив, кого це стосується

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл