У банках України відтепер можна придбати безготівковий долар, зафіксований НБУ на рівні 36,6 грн.

Таку інформацію надав заступник голови Ради НБУ Василь Фурман в ефірі ТСН у спільному новому телемарафоні у суботу, 6 серпня.

Скрін, відео YouTube ПриватБанк
Скрін, відео YouTube ПриватБанк

Але й тут не обійшлося без обмежень – українці можуть придбати безготівковий долар лише в межах 50 тисяч грн.

"Поки ми маємо фіксований курс для безготівкових операцій на рівні 36,6 грн, а готівковий ринок - набагато менше. Тобто, якщо порівнювати в абсолютних цифрах, то на безготівковому ринку вдень купується/продається більше $300 мільйонів, на готівковому - приблизно $50 мільйонів. На мою думку, курс на безготівковому ринку повинен бути базовим", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

А ще Фурман заявив, що наразі немає макроекономічних підстав для ослаблення гривні. Національний банк повністю контролює ситуацію.

"На сьогоднішній день в банках вже є готівковий долар. Ви однозночно вже можете його купити. Там курс ринковий. Тобто він відрізняється від безготівкового курсу, який зафіксований 36,6 грн. Також можна купити і безготівковий долар в межах до 50 тисяч гривень через деякі банки . Але не всі банки проводять ці операції, тому що це залежить від стратегії того чи іншого банку", - сказав представник Нацбанку.

Нагадаємо, доллар може "злетіти" до 45-50 гривень уже в серпні місяці - український бізнесмен

Як повідомляв Знай.ua, екстрасенс Макс Гордєєв передбачив стрибок курсу долара, чого очікувати українцям: "Це стовідсотково"

Також портал Знай.ua писав, що в Україні зросли ціни на соняшник: чи працюватимуть олійні заводи, як раніше і чи чекати дефіциту