З початку літа у НБУ заявили про прискорення інфляції, яка становить 21,5%. Це своєю чергою потягло зростання цін на харчові продукти. Крім того, низка фахівців вважали, що через труднощі з логістикою в умовах війни ціни на овочі будуть зберігатися високими

Фрукти та овочі. Фото: Youtube
Фрукти та овочі. Фото: Youtube

Відповідно до аналітичних даних info.shuvar в Україні несподівано почала дорожчати картопля та петрушка, а огірки та помідори впали в ціні.

Так, ціни на картоплю стандарт у порівнянні з минулим тижнем на 5,88%, за неї встановлені ціни від 8 до 10 грн за кіло. За даними онлай-супермаркету "Сільпо" ціни на молоду картоплю українського виробництва тримаються на рівні 12,70 грн, а рожева молода картопля коштує 26 грн за кіло.

Слідом за картоплею в ціні піднялась петрушка, подорожчання становить 7,69%. Продавці встановили на неї ціни від 70 до 100 грн за кіло. А "Сільпо" за 50 гр. цієї зелені просять 19,99.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Є і хороша новина. після цінових гойдалок почали дешевшати огірки. Ціни просіли на скороплідний сорт, за нього просять від 15 до 17 грн - це 3,3%. За даними онлайн-майданчику "Сільпо" в роздріб за нього просять 40 грн/кіло.

Слідом за огірком поповзла вниз ціна на помідори. Поціновувачі салатів будуть задоволені - в ціні упав помідор червоний салатний на 2,22%. За нього просять від 19 до 25 грн. В роздрібній мережі "Сільпо" томат червоний ґрунтовий коштує 60 грн/кіло.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні