Наші пращури вживали все, що знаходили навколо себе. Так вони знаходили незвичайні смакові поєднання, які зараз складають основу багатьох страв.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе кожен українець знає, що не лише буряки, картоплю, огірки чи помідори зі свого городу можна вживати в їжу. Є ж ще бадилля. І ми недаремно написали саме про власний город, адже його важко знайти у продажу.
Зазвичай овочі продають уже без бадилля, бо в нас вважається, що йому місце у смітнику. А от у середземноморській кухні його активно використовують. Просто приварюють та приправляють кислотою – лимоном або бальзамічним оцтом – і подають. Шеф та експерт реаліті Нового каналу "На ножах", прем'єра якого відбудеться цієї осені, Алекс Якутов розповів, що можна приготувати з бурякового бадилля.
Швидка закуска
• Бадилля від буряка – 700 г
• Цедра 1 лимона
• Лимонний фреш – 100 мл
• Ароматна олія – 50 мл
• В'ялені томати – 150 г
• Сир – 200 г
Приготування:
1. Добре промиваємо бадилля під проточною водою.
2. Доводимо до кипіння воду. Готуємо ще одну миску – з крижаною водою.
3. Кидаємо бадилля спочатку в окріп, а потім у крижану воду, щоб воно зберегла колір.
4. Дрібно нарізаємо в'ялені томати.
5. Бадилля приправляємо цедрою, фрешем і маслом.
6. Додаємо сир та томати. Перемішуємо, солимо, перчимо і подаємо, як салат.
Вареники на пару з бадилля
Інгредієнти для тіста:
• Борошно – 700 г
• Кефір - 250 гр
• Яйце – 1 шт.
• Соль – 3 год. л.
• Сода – 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
• Бадилля буряків – 1 кг
• М'який козячий сир – 400 г
• Лимонний фреш – 100 мл
• Ароматна олія – 50 мл
1. Спочатку робимо тісто. Збиваємо яйце із сіллю. Додаємо кефір, перемішуємо. Всипаємо борошно і добре вимішуємо тісто, робимо із нього кулю. Замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на півгодини, щоб розійшлася клейковина.
2. Переходимо до начинки. Дрібно нарізаємо бадилля і приправляємо, як у попередньому рецепті - лимонним фрешем, сіллю та перцем.
3. До бадилля додаємо сир. Все ретельно перемішуємо.
4. Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо в пласт, вирізаємо за допомогою склянки кружальця, кладемо начинку на середину і склеюємо краї. Ставимо каструлю на плиту та кип'ятимо воду. Зверху – металевий друшляк, викладаємо вареники. Готуємо на пару.
Паста з бадилля
Інгредієнти:
• Макарони – 200 г
• Ботва – 200 г
• Вершки – 100 мл
• Вершкове масло – 50 г
• Жовток
• Пармезан
Приготування
1. Пасту відварюємо до готовності.
2. На сковороді розігріваємо олію та вершки.
3. Бадилля дрібно нарізаємо і прогріваємо в вершках. Солимо, перчимо за смаком.
4. Додаємо пасту та гріємо всі разом.
5. Подаємо з сирим жовтком і пармезаном - вийде така собі а-ля карбонара.
Смачного!
Нагадаємо про найнезвичайніше варення з капусти: рецепт, який зробить вас чарівником для близьких.
Раніше ми повідомляли, мандаринівку до Дня Незалежності України: рецепт горілки, яка переплюнула медовуху та хріновуху.