Буряк є одним з найважливіших овочів для українців. Адже з нього готують не лише знаменитий борщ, але й безліч салатів, заготовки на зиму, бутерброди та інші страви.

Експерти відзначають, що ціни на буряк в Україні знижуються другий тиждень поспіль. Аналітики проєкту EastFruit, повідомляють, що на думку учасників ринку причиною такої цінової ситуації надлишок пропозиції буряка на ринку при досить низькому попиті.

Згідно з даними фахівців, наразі основні продажі буряка відбуваються за ціною 12-16 грн/кг, що в середньому на 27% дешевше, ніж минулого тижня.

Буряк / фото: Pixabay
Буряк / фото: Pixabay

За словами фахівців зміна вартості на популярний в Україні овоч має пояснення. Зниження відпускних цін у сегменті експерти галузі пов’язують із перенасиченням ринку буряком.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, зараз відзначають й значне зниження попиту на буряк. Водночас збирання врожаю йде досить активно майже у всіх регіонах країни. Відповідно, як пояснюють фахівці, за таких умов виробники змушені йти на поступки покупцям і знижувати відпускні ціни.

Та хоча ціни на буряк і суттєво знизилися, вони все одно залишилися вищими, ніж торік. Для порівняння: на кінець липня 2021 року буряк коштував у середньому в 1,6 раза дешевше, ніж сьогодні.

Вирощування буряка, фото: ukr.media
Вирощування буряка, фото: ukr.media

Нагадаємо, українцям доплатять за понаднормовий стаж: на яку пенсію розраховувати

Як повідомляв "Знай.ua", заборона видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці: Володимир Зеленський сказав своє слово

Також "Знай.ua" писав, російський дипломат у США осоромився боєм з соняхами: "Дратує кожен символ"