На початку серпня почали дорожчати помідори, морква рання, крім, печериці українських фермерів. Варто зазначити, що на решту продукції ціни стабільні, а подекуди падають

Українці у супермаркеті, фото: Знай.ua
Українці у супермаркеті, фото: Знай.ua

Попри інфляцію понад 21%, зростання долара на чверть, невтішні прогнози економістів не виправдались. В більшості ціни на овочі лишаються стабільними, а подорожчання пов'язано в основному з тим, що сезон на частину овочів вже минає., їх пропозиція меншає на ринку.

Морква рання піднялася у ціні на 4,44%. За неї просять від 22 до 25 грн/кіло. У онлай-мережі АТБ морква 1 ґатунку коштує 27,95 грн, а в "Сільпо" за моркву раню просять 33 грн/кіло.

Значно підскочила ціна на помідори чері, аж на 60%. на цінниках цифри коливаються від 100 до 120 грн за кілограм. У "Сільпо" за томат чері Амур просять 120 грн за кіло, коктейльні потами трохи дешевші - по 100 грн/кіло. У онлай-магазині АТБ дана позиція поки відсутня.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Із зелені подорожчав кріп - на 31,25%. За кіло просять 170 до 250 гривень. У онлай-супермаркеті "Сільпо" пучок 70 грамів коштує 30, 99, а у онлай-АТБ така ж сама вага коштує на 9 копійок дешевша - 30,90/пучок.

Додали в ціні в печериці, зараз за них просять від 45 до 55 грн за кіло. у відсотковому співвідношенні з кінцем минулого тижня - це 5,26. за даними онлай-майданчинка АТБ за кіло печериць 1 ґатунку просять 68,95 за кіло, а за інтернет-даними супермаркету "Сільпо" , поки така пропозиція відсутня.

Нагадаємо, на моркву, буряк, цибулю, помідори продавці представили нові ціни: скільки тепер коштує приготувати борщ або салат.

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні