Українцям пояснили, чи потрібно на час дії воєнного стану в Україні реєструвати ввезені чи куплені автомобілі. Виявляється, проводити ці процедури не обов'язково.

Як пояснили в юридичній компанії "Дорожній адвокат", реєстрацію можна здійснити протягом 90 днів після скасування воєнного стану.

Пояснюється, що у постанові Кабміну від 04.03.2022 №190 у пункті 7 передбачено окрему спеціальну підставу для продовження терміну державної реєстрації транспортних засобів – запровадження воєнного стану в Україні чи окремих її місцевостях.

Реєстрація автомобіля, фото: ckp.in.ua
Реєстрація автомобіля, фото: ckp.in.ua

Відповідно, новий термін реєстрації авто - 90 днів - починає свій відлік з дня, що настає за днем припинення (скасування) воєнного стану. Зауважимо, що в мирний час власники транспортних засобів зобов'язані зареєструвати їх протягом десяти діб після купівлі або митного оформлення у сервісних центрах МВС чи через центри надання адміністративних послуг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Пояснюється також стосовно винятків щодо продовження терміну державної реєстрації. Їх розглядають у разі подання документів, які свідчать про неможливість своєчасного її проведення власником. Це може бути зокрема хвороба, відрядження чи інші поважні причини.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, як змінилася вартість пального за останній тиждень: на АЗС встановили нові ціни. Українцям повідомили, що зниження вартості торкнулося різних видів палив. Які цінники можна зараз побачити на заправках

Як повідомляв "Знай.ua", на АЗС знову змінилися ціни на автогаз: яка вартість палива на українських заправках

Також "Знай.ua" писав, українські АЗС змінили ціни на паливо: за скільки можна заправитися