Мер Києва Віталій Кличко повідомив жителів столиці, що місто вступило у фазу оборони. Знаходиться на вулиці небезпечно і залишати приміщення можна тільки в разі якщо потрібно дістатися до укриття. Про це він повідомив на своїй сторінці в facebook.

Кличко закликав жителів Оболонського та інших районів не залишати будинки, оскільки на вулиці ведуться бойові дії.

Віталій Кличко. Фото: скріншот youtube
Віталій Кличко. Фото: скріншот youtube

"Не залишати будинки або укриття я закликаю і жителів інших районів Києва. Щоб не наражатися на небезпеку. Місто вступило у фазу оборони. Зараз в деяких районах столиці лунають постріли і вибухи. Українські військові знешкоджують диверсійні групи росіян. Ми повинні утримати столицю, яку ворог хоче поставити на коліна і знищити!",- повідомив Кличко.

Віталій Кличко закликав усіх, хто може тримати зброю приєднаються до ЗСУ і допомогти утримати місто.

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Скріншот facebook
Скріншот facebook

"Всі, хто може захищати місто, повинні приєднуватися. І допомагати нашим воїнам. Збройні сили сьогодні демонструють героїзм і самопожертву. Заради нас з вами. Заради нашої держави", - заявив мер.

Також глава Києві порекомендував громадянам зробити запас води, продуктів і теплих речей.

"Хочу нагадати киянам: будь ласка, зробіть запаси води, їжі і речей першої необхідності. Підготуйте теплі речі, пледи - для того, щоб брати їх на час перебування в укриттях", - написав міський голова.

Скріншот facebook
Скріншот facebook

Раніше Знай писав, окупанти підняли радіоактивний пил в зоні відчуження: осідає в легенях, скоро відчують.

Також ми писали, українські захисники ліквідували ворожу ДРГ у Києві: були переодягнені у форму ЗСУ.

Нагадаємо, бійці ЗСУ з передової звернулися до українців і пообіцяли прогнати російських військових: "Закриємо питання".