У Києві у разі вторгнення російських окупаційних військ, весь транспорт працюватиме відповідно до мобілізаційного плану.

Роз'яснення дав директор Департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор.

По-перше, щодо руху транспорту. Зранку та ввечері у певні години, метро та інший транспорт будуть перевозити виключно працівників критичної інфраструктури. Решту часу метрополітен будуть використовувати як укриття.

Метро. Фото: Znaj.ua
Метро. Фото: Znaj.ua

"Червону" гілку метро на Лівому березі, через відкритість ділянки прийдеться зупинити. Мешканці Лівого берега зможуть евакуюватися на спеціально виділених автобусах до підземної частини метро.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тролейбуси та автобуси будуть їздити за маршрутами, якщо буде достатньо пасажирів. З низьким пасажиропотоком - зупинять.

Мости, аеропорт та підʼїзні шляхи до них будуть під посиленою охороною.

Автобуси використовуватимуться для евакуації мешканців міста та документації стратегічно важливих установ.

Метро. Фото: Znaj.ua
Метро. Фото: Znaj.ua

У разі нагальної необхідності, метро будуть використовувати для евакуації людей до визначених місць збору.

Важливо знати, що щодня метрополітен перевозить понад 1 мільйон людей. Для цього задіяно більше ніж 620 вагонів метрополітену та 7 800 працівників, які стараються забезпечити комфортні умови для пасажирів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в українських бійців сильний і вони знаходяться в повній бойовій готовності, також у них є всі необхідні засоби для проведення подальших дій

Як повідомляв портал "Знай.ua", в авіакомпанії Ryanair заявили, що польоти в Україну не припиняться.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський сподівається, що у США немає домовленостей з РФ.