Свою думку вона висловила у ФБ-групі "Малий бізнес Києва", пише Хрещатик.

“Корупцію на торгах хочуть видати за корупцію без торгів”, – пише вона.

За її словами, справа Трубіцина прикриває суть проблеми замість того, щоб її розкривати.

На думку Петренко, зараз справу намагаються подати так, ніби проблема полягає лише в одному несумлінному депутаті. Насправді ж проблема набагато ширша і глибша, а фігура Трубіцина особливого значення не має. Насправді власники легальних МАФів вносять платежі безпосередньо до бюджету Києва.

Тут все абсолютно прозоро, і таким чином столичні чиновники не мають можливості для особистого збагачення – а така ситуація не дає їм спокою. При цьому ярмарки та інші подібні місця тимчасової торгівлі діють інакше – тут місця розподіляються за допомогою торгів, і, таким чином, знаходяться під контролем бюрократії.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тому радник мера Дмитро Білоцерковець хоче поширити систему торгів на сферу МАФів, де зараз немає настільки живильного середовища для корупції, яке створюють торги – адже на них можна забезпечити перемогу потрібного учасника. Сам Білоцерковець у коментарі щодо справи Трубіцина заявляє, що вирішити проблему можуть лише відкриті торги за системою Prozorro.

Трубіцина він звинувачує у саботажі реформ, які, на його думку, необхідні Києву. Проте Петренко наполягає, що нинішні правила хороші і змінювати їх не потрібно. Проблема, наголошує вона, полягає не в правилах, а в чиновниках, які повинні стежити за їх дотриманням – і цих чиновників багато, справа не зводиться до одного Трубіцина.

Малих підприємців треба звільнити від контролю бюрократії та дати можливість вносити платежі безпосередньо до бюджету Києва, вважає Тетяна Петренко.