Стало відомо про інцидент, який стався в Києві. У столичних магазинах продають фальшиве вершкове масло, і кожна друга пачка - підробка.

Про це фахівці розповіли після спеціальних аналізів, які показали, що 40% з відібраних зразків є за фактом маргарином. Про це заявив виконавчий директор ГО "Союз споживачів України" Максим Несміянов.

Вершкове масло - скріншот
Вершкове масло - скріншот

Експерт зазначає у своєму новому ролику, що перевірка вершкового масла була проведена як в київських супермаркетах, так і на ринках. , в ході розслідування з'ясувалося, що близько 40: зразків не більше, ніж маргарин.

Не пройшли перевірку масло вершкове несолоне "Гомель-продукт" (83,5% жирності), масло "Білоруське" (82,5%), масло несолоне "Селянське" (72,5%) і масло вершкове "Екстра" (83%).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду
Показати ще

Супермаркет, скріншот
Супермаркет, скріншот

До слова, в 2021 році ціна на вершкове масло жодного разу не опустилася позначки нижче в 100 гривень за кілограм.

Відзначається, що в цілому за минулий рік, незважаючи на значне скорочення виробництва та імпорту, експорт масла скоротився лише на 4% до 10,9 тис. т.

Вершкове масло - фото М.Несміянова
Вершкове масло - фото М.Несміянова

Несмеянов також додав, що максимальний рівень жирності натурального продукту в ціновій категорії до 40 гривень становить 73%, тому більш жирний продукт за такою ціною є фальсифікатом

Нагадаємо, що 11% на капусті і 5% на картоплі: як в Україні зросли ціни на популярні овочі

Раніше повідомлялося, що звекла по 729 Гривень: в українському супермаркеті помітили "золоту" складову для борщу

Також, картопля по 104 грн і скажені "накрутки" на сосисках: експерти назвали причини зльоту цін на продукти. Фахівці пояснили, як формуються космічні ціни на прилавках.