Український політик і журналіст Масі Найєм на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про те, що був визначений підрядник, який виконає протиаварійні роботи в костелі Святого Миколая, в Києві.

Багато з вас пам'ятають, що пожежа в святилищі сталася ввечері 3 вересня 2021 року, коли загорілася проводка всередині органу. З того моменту, десь за добу була зібрана сума на відновлення. Прості українці та представники бізнесу зібрали понад 25 мільйонів гривень. Тому реставрація буде здійснена виключно за благодійні кошти, а Міністерство культури України проконтролює витрати на ремонт, завдяки раніше створеній робочій групі.

Костелу Святого Миколая, фото ТСН
Костелу Святого Миколая, фото ТСН

"Щойно на робочій групі "Національний Дім органної та камерної музики" визначився з підрядником, який виконуватиме протиаварійні роботи. Підрядник готовий зробити роботи за 19 378 371 грн. В термін до 31 грудня 2021 року. Згідно проектно-кошторисної документації вартість робіт була визначена в розмірі 21 909 840 (тобто підрядник зробить ці роботи дешевше)", - пише Масі Найєм.

Підрядником вирішили призначити компанію "Укрспецреставрація", яка зважилася знизити вартість ремонту десь на два мільйони.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Костел Святого Миколая, Афіша Києва
Костел Святого Миколая, Афіша Києва

"Дивно що так дешево, на Андріївській церкві в 2017 році на аналогічні протиаварійні роботи було виплачено, якщо не помиляюся більше 30 мільйонів гривень за старими цінами на будматеріали і там не було пожежі", "А потім будинок віддадуть релігійній організації і там не буде вдома органної музики?", - залишили користувачі в коментарях.

Новина про реставрацію костелу, скріншот: Facebook
Новина про реставрацію костелу, скріншот: Facebook

Нагадаємо, Зеленський доручив Шмигалю зайнятися реставрацією згорілого костелу Святого Миколая: "Вжити невідкладних заходів"

Як повідомляв "Знай.ua", "Магічна" церква-порятунок українців за сотні років від нападів: СРСР перетворив її на склад склотари

Знай.ua писав, на Андріївському узвозі у Києві дотла згоріла машина: всі зусилля рятувальників були марні