На завершення будівництва мосту-довгобуду жителі Запоріжжя чекають вже не один рік, знаходячись в постійних заторах, які стали для містян буденністю. Запорізький міст —магістраль безперервного руху завдовжки понад 9 км. На якому етапі знаходиться будівництво зараз та коли нова переправа через Дніпро буде завершена, дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Відео можна переглянути за посиланням.

Історія будівництва Запорізького вантового мосту почалася в 2004 році. Активні роботи поновили лише торік, і в грудні 2020 року Президент Володимир Зеленський відкрив першу частину переправи через річку Старий Дніпро, яка є частиною автотранспортної магістралі. У програмі Президента «Велике будівництво» цей проєкт є одним із пріоритетних для держави, на нього спрямовано 12 мільярдів гривень.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Для конструкції мосту обрали вантовий тип спорудження, аби не заважати інтенсивному руху суден та барж по Дніпру. Наразі будівельники активно займаються монтажем вантів, які виготовляли в Швейцарії.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Протяжність Запорізького мосту — понад 9 кілометрів, він складається з шести транспортних розв'язок, до яких входять 27 штучних споруд. Міст буде найвищим в Україні, висота пілонів, що триматимуть його – 166 метрів.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Аби вкластися в терміни, роботи тривають майже цілодобово. Повністю закінчити будівництво запорізького мосту будівельники обіцяють у другій половині 2022 року.

Нагадаємо, "Велике будівництво" Зеленського дало тріщину: нардепи закатають мільйони в асфальт Конча-Заспи замість роздовбаних доріг українців.

Як повідомляв "Знай.ua", українців обурили умови дитячої інфекціонки: обдерті унітази, смердючі ганчірки і раковини з "совка"

Знай.ua писав, Володимир Зеленський проінспектував новенькі потяги і назвав головну біду Укрзалізниці: тим же грішать і в Раді