Про це пише портал Хрещатик. Публікуємо матеріал без коментарів та ремарок. Редакція не несе відповідальності та не перевіряє дані, надані та опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Мітингарі виступили з гаслами "Геть хабарників", а перевізники в черговий раз публічно заявили про те, що столична влада в обличчі заступника голови КМДА Віталія Кличка - Костянтина Усова - вимагає хабарі за можливість працювати в Києві.

мітинг під КМДА
мітинг під КМДА

Про це у своєму сюжеті розповів телеканал LIVE. Журналісти зазначили, що вже кілька місяців триває боротьба перевізників із чиновниками столиці.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

“З нас продовжують вимагати по 200 гривень на день за кожен транспортний засіб, за можливість в подальшому працювати на маршрутах міста. Ми проводимо цю акція щоб бути почутими. Тому, ми розвісили плакати з фотографіями пана Усова, щоб це побачив пан Кличко. Звертаємось до мера, щоб він звільнив пана Усова, адже далі так працювати просто немає можливості”, ‒ заявив під час мітингу Володимир Пономаренко, директор ТОВ "Ярославль Авто".

мітинг під КМДА
мітинг під КМДА

Перевізники зазначають, що їх маршрутні засоби і підприємства "Ярославль Авто" і "Авен Езер" працюють у сфері пасажирських перевезень вже понад 20 років і постійно оновлюють рухомий склад та вкладають в це значні кошти. Тож їх правозахисники впевнені, що чиновники КМДА скоюють проти їх клієнтів злочин.

“Фактично скоюється злочин. Є рішення суду, щодо якого, забороняється в односторонньому порядку розторгати договори; є рішення суду, згідно якого забороняється вчиняти будь-які дії щодо унеможливлення виконання договорів. Але незважаючи на це, на наявні рішення суду, на той автопарк, які мають "Авен Езер" та ТОВ "Ярославль Авто", в односторонньому порядку з ними в односторонньому порядку були розірвані договори, після того, як зазначені підприємства відмовилися платити хабарі”, ‒ зазначив адвокат Максим Комарницький.

мітинг під КМДА
мітинг під КМДА

Небайдужі кияни підтримали перевізників і вимагали від Кличко не підвищувати ціни на проїзд. Вони обурені тим, що у 2022 році їх хочуть змусити платити за разовий квиток у комунальному транспорті 20 гривень. До того ж вони переконані, що насправді ж таке підвищення потрібно лише для того, щоб мер міг продовжувати сплачувати фіктивний мільярдний борг Київського метрополітену підсанкційному російському олігарху Павлу Фуксу.

“Ми не хочемо, і не можемо в принципі фізично сплачувати такі кошти за користування комунальним транспортом. Якщо піднімуть тарифи, то ми з будемо сплачувати за місячний проїзний 3 тисячі гривень! Для порівняння, в Парижі аналогічний проїзний коштує 75 євро або 2200 гривень на наші гроші. Вибачте, але які умови комунального транспорту в Парижі і які у нас, наприклад в метро. У нас люди, як тюлька в консервній банці, їздять у цих старих вагонах і ніхто на це не зважає. Обурює те, що ці кошти, вони підуть не на покращення рухомого складу метрополітену, а ці кошти, як і попередні декілька місяців, Віталій Володимирович буде перераховувати на рахунки російського Олігарха Фукса за фіктивні борги Київського Метрополітену!” ‒ вважає Сергій Северин, голова ГО "Стоп Свавіллю".

Протестуючі заявили: якщо Кличко не припинить транспортне свавілля і не звільнить Костянтина Усова, то вони вирушать до Офісу Президента просити допомоги.