Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

"Залишився місяць, щоб зібрати необхідну кількість голосів за електронну петицію №10744 "ЗА - впорядкування паркувального простору столиці. ПРОТИ - запровадження плати за паркування на прибудинкових територіях". В першу чергу вона дасть можливість призупинити дію нових умов паркування та змусить владу рахуватися з думкою киян щодо паркувальної політики", - сказав Костянтин Яловий.

Він назвав 5 причин, чому варто підтримати петицію:

  1. Нинішні умови паркування передбачають платне паркування поблизу місця проживання власників авто. Зокрема, мешканцям центру якщо в їх будинку немає підземного паркінгу, паркування коштуватиме близько 11 тисяч гривень.
  2. Обіцянки влади щодо створення нових паркомісць та облаштування перехоплювальних паркінгів залишаються тими ж, що і 7 років тому. Замість обіцянок киянам потрібні конкретні плани дій.
  3. Дієвий контроль за фінансами отриманими від паркування наразі відсутній. Автомобілісти мають розуміти, куди йдуть сплачені кошти.
  4. Попри збільшення тарифів, якість паркувального сервісу не змінюється. Потрібно це змінити.
  5. Нова транспортна та паркувальна політика має бути зручною та враховувати інтереси водіїв, пішоходів та велосипедистів не тільки на словах, але й на ділі.

"Якщо ви згодні хоча б з частиною цих пунктів, підтримайте петицію №10744 за посиланням. Треба примусити владу виконувати свої обіцянки!", - зазначив Костянтин Яловий.