Ремонт північної частини столичної Кільцевої дороги триває не один рік. Ділянку ніяк не можуть реконструювати, бо вона не значиться на балансі столиці, а добудовувати нову банально не вистачає коштів. Журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2 розбиралися, коли чекати фіналу столичного довгобуду.

Переглянути відео можна за посиланням.

З 2018 року киянам обіцяли відкрити північну частину Кільцевої дороги зі сторони Вишгорода. Через рік відкрили лише невелику частину проїзду і будівництво знову заморозили на два роки.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Нещодавно роботи відновили. На запит журналістів програми «Джедаі» відповіли, що ремонт повинні закінчити за кілька місяців і в поточному році нову ділянку Кільцевої відкриють від Мінського проспекту до вулиці Богатирської в обох напрямках.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Утім, деякі експерти зазначають, що це довготривале будівництво не надто вже й потрібне.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

«Глобально для Києва це нічого не дасть. На якихось локальних ділянках це будівництво прискорить рух на декілька хвилин. Мені, як транспортному планувальнику, здається, що роль цієї дороги не буде надто високою. Вже склалися вузькі місця, а додавання додаткових потужностей в локальному місці ні на що не вплине», — прокоментував урбаніст Дмитро Беспалов.

Фото: "Джедаї"
Фото: "Джедаї"

Експерти наголошують, що довготривале та недешеве будівництво частини Кільцевої дороги покращить трафік для місцевих мешканців лише на кілька хвилин, проте не змінить катастрофічного навантаження на київські дороги.

Нагадаємо, раніше У Києві велосипедам і авто дозволили їздити однією дорогою: знижуємо швидкість до 20 км/год

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Київщині діряву ганьбу Укравтодору обсадили деревами: "Поки їх полатають вишні й дозріють"

Також «Знай.uа» писав, що У Києві комунальники укладали асфальт посеред ночі: "3 людини стоять, одна працює"