Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, є три основні моменти, які описують нинішню ситуацію:

  1. Цього року КМДА підвищила тарифи на паркування в столиці. Так з 1 липня година паркування для легкових автомобілів коштує 35, 25 і 5 гривень для I, II та III паркувальної зони відповідно.
  2. У липні міська влада розширила межі І та II паркувальних зон та встановила платне паркування у місцях з найбільшим трафіком - поблизу ринків, ділових центрів, деяких станцій метро.
  3. У робочі години паркування поблизу місця проживання власників авто теж стає платним.

«За цією логікою 14 годин паркування протягом 22 робочих днів обійдуться мешканцям центру у суму майже 11 тисяч гривень, якщо в їх будинку немає підземного паркінгу. Відповідно до нових умов паркування киян можуть змусити вже найближчим часом платити шалені гроші просто за факт володіння автівкою», - зазначив Костянтин Яловий.

Яловий стверджує, що кияни можуть відмінити ці рішення влади. Для цього потрібно підписати електронну петицію №10744 "ЗА - впорядкування паркувального простору столиці. ПРОТИ - запровадження плати за паркування на прибудинкових територіях" за посиланням

Ще корисні посилання за темою:

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину
Показати ще