Про це він розповів у новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою.

«Ми дуже багато декларуємо, що ми є частиною Європи та прагнемо до європейських цінностей, але насправді тут більше слів, ніж реальних справ. Хоча зрушення вони очевидні в тому ж Києві. Однак Київ відстає по динаміці розвитку велоінфраструктури від того ж Львова, Вінниці чи Івано-Франківська. Там розвиток велоінфраструктури відбувається набагато швидшими темпами. Ще, вочевидь, у нас не достатньо активна велоспільнота та мешканці міста», - розповів він.

Харчук сказав, що мав неодноразове спілкування з віцемерами та очільниками різних країн й більш показовим є досвід Копенгагена. Там цілий департамент займається розвитком, плануванням та проєктуванням велодоріжок, підтвердив він, їм навіть іноді не вистачає департаменту, тому вони радо долучають архітекторів з різних країн, у яких є відповідні ліцензії та досвід.

«Я познайомився з неймовірним австрійцем, молодим урбаністом та фанатом велоруху, який має колосальні навички у проєктуванні велодоріжок. Саме таких людей збирає муніципальна влада під дахом управління транспортної інфраструктури, наймає на контракт та дає їм можливість швидко проєктувати. Але ми не маємо собі уявляти бездоганним західний світ, бо він теж пройшов певний шлях і у Копенгагені свого часу, як і в Амстердамі, відбулася велореволюція, яка, до речі, не відбулася за один день. Тому наше суспільство має бути активним та наполегливо боротися за свої права», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Напоминаем, Знай.ua сообщал со слов Лепявко, что все районы должны быть покрыты трамваями, велодорожками, качественными дорогами.

Также ранее, для Знай.ua Рак рассказывал, что когда вместо велодорожки без всяких согласований делают парковку, это его просто возмущает.