Про це він розповів у новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою.

«Не секрет ні для кого, що те, що ми маємо в інфраструктурі тепловій, водяній, газовій – це все залишки з Радянського Союзу. Тому розірвані труби та фонтани з-під землі – це все наслідки. Але кількість комунальної техніки та засобів, які сьогодні є в наявності у міського господарства, а також ті приватні засоби, які застосовуються ОСББ та ЖБК, вони можуть вирішувати на сьогодні багато питань. Тому на сьогодні у Києві не може статися Алчевськ, таке навіть складно уявити», - розповів він.

Матійців вважає, що у Києві може відбутися локальна поломка, а локально можна вирішувати навіть глобальне погіршення стану подачі тепла, води, електроенергії та газу. На сьогодні зношена інфраструктура, повідомив він, потребує дуже багато коштів. Американські та європейські фонди, підкреслив він, готові надати кошти й не тільки Києву, а й іншим містам України на відновлення цієї інфраструктури. Але є дуже велика корупційна складова, підтвердив він, у розкраданні цих коштів, тому власне Україна з року в рік їх не отримує.

«Хоча плани завжди складаються, щоб можна було відновити інфраструктуру. Й, наприклад, якщо це стосується теплопостачання, то труби вони лежать в землі, тому їх треба попередньо розкопати. А потім треба буде ремонтувати дороги, кабелі освітлення та все інше. Й виходить така комплексна проблема, якою потрібно займатися міській владі. Але я сьогодні не бачу такої злагодженої роботи міської влади, щоб отримати ці кошти й за два роки поміняти всю комунальну підземну інфраструктуру. Польща, до речі, у свій час такі гроші отримала», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Павловського, що розмір субсидії для кожної родини буде зменшено практично на половину.

Також раніше для Знай.ua Багінський розповідав про невпинне зростання тарифів сьогодні.