Експерт зазначив, що аж через вісім місяців після обрання Київради запрацювала комісія з питань культури. Причиною цього він називає те, що вона нікому нецікава. Андрусишин навів для порівняння цифри, за якими у земельній чи бюджетній комісії – 20 депутатів, а в комісії з культури – всього 3. Це, на його думку, яскраво ілюструє ставлення наших громадян та політиків до сфери культури.

«У Київраді ставляться до культури за залишковим принципом. Занепад повний», - заявив Андрусишин.

Він розповів, що минулого року, коли вся країна була закрита на карантин, вони з директором компанії Stereo Plaza Максимом Шульженком дослідили, що креативна індустрія виробляє 4% ВВП України, не отримуючи при цьому дотацій. Депутат також прокоментував перспективи розвитку культури, зокрема завдяки діяльності комісії.

«Це гра в довгу», - вважає Андрусишин, який розповів, що, наприклад, у Польщі міністерство культури знаходиться навпроти президентського палацу. Він зазначив, що, на його здивування, отримав відповідь, що економіку необхідно будувати навколо цінностей і лише тоді щось може вийти.

За словами депутата, у нас постійно напрямок то на схід, то на захід, і незважаючи на те, що у нас йде війна, до України все одно приїжджають виступати російські артисти.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

«Нам потрібно дійти до розуміння, що основний радник глави держави той, хто піклується про культуру в країні. Тоді в нас почне щось змінюватися», - вважає Андрусишин.

Як повідомляв Знай.ua, Кривін заявив, що держава не хоче розвивати українську культуру.

Також Знай.ua писав про те, що Загороднюк пояснив, як повинен працювати продюсер, щоб колектив не втрачав популярність.