Чи можна покінчити з нелегальною торгівлею у Києві? Це питання у програмі Сергія Дойка «Особистість» розглядає голова громадської організації «Офіс трансформації» Максим Бахматов.

«Якщо є бажання і потенція, то покінчити з незаконною торгівлею в Києві цілком реально. Не буде торговців в переходах, МАФів, розписаних стін... Просто боротьбою з нелегальною торгівлею потрібно займатися постійно. А якщо постійної роботи в цьому напрямку немає, то ми будемо мати те, що маємо зараз. Так само йде справа з парковками та стоянками, які контролюються компаніями-«прокладками». Це теж джерело величезних грошей. Така компанія декларує десять місць по десять гривень, а за фактом там може бути 150 місць по 50 гривень. Міська влада або не звертає на це уваги, або сама складається в частці. А місто на цьому втрачає приблизно 30 мільйонів гривень, а на платних парковках недоотримує два мільярди», - розповідає гість програми.

Він передбачає два можливих пояснення такої ситуації.

«У наявності або корупція, або імпотенція влади. Але допомогти в боротьбі з корупцією могла б діджиталізація, яка скорочує простір для суб'єктивного прийняття рішень», - вважає Максим Бахматов.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше директор Аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександр Сергієнко закликав не думати, ніби в Києві все погано.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами депутата Київради Владислава Трубіцина, в столиці відсутня чітка політика щодо вуличної торгівлі.