Перше вересня-День Знань, зовсім близько. Відомо, що новий навчальний рік знову починається в умовах пандемії covid-19. Департамент освіти Києва створив програму навчального року та план дій для вчителів та батьків.

Директор Департаменту освіти і науки Києва Олена Фіданян поінформувала про роботу навчальних закладів міста у 2021-2022 навчальному році. Відповідний документ було опубліковано на сайті Департаменту.

Скрін, відео YouTube школярі
Скрін, відео YouTube школярі

Ситуація з карантином

Незважаючи на можливість зростання захворюваності COVID-19, який очікується в жовтні-листопаді цього року, Департамент освіти і науки рекомендує оновити і схвалити рішенням педагогічних рад освітніх програмах навчальних закладів в умовах карантину з урахуванням рівня епіднебезпеки.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Карантин у школі, скріншот: YouTube
Карантин у школі, скріншот: YouTube

У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки забороняється:

відвідування закладів шукачами освіти, незалежно від форм власності закладу, крім здобувачів освіти закладів дошкільної освіти, спеціальних навчальних закладів та учнів 1-4 класів установ загальної середньої освіти, здобувачів освіти, беруть участь в атестації, а також осіб, які беруть участь у заходах щодо оцінки якості освіти, за умови наявності у понад 80 відсотків працівників навчального закладу документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Структура навчального року

У Департаменті пропонують таку структуру 2021-2022 навчального року:

-1 вересня-свято День Знань;

- навчальні заняття: перший семестр з 1 вересня по 24 грудня 2021; другий семестр з 10 січня по 31 травня 2022;

- осінні канікули з 24 по 31 жовтня 2021;

- зимові канікули з 25 грудня 2021 по 9 січня 2022;

- весняні канікули з 27 березня по 3 квітня 2022 року.

Освітній процес в закладах загальної середньої освіти організовується в рамках навчального року і триває не менше 175 навчальних днів. Тривалість канікул - не менше 30 календарних днів.

Раніше повідомляли, батьки школярів поскаржилися на відсутність підручників до 1 вересня: змушені купувати 100 нових.

Як повідомляв Знай.uа, 2000 на хлопчика і 2500 на дівчинку: як зібрати дитину в школу в 2021 році.

Знай.uа писав, українцям перенесуть вихідні в 2022 році: як будемо відпочивати 8 березня і на День Конституції.