У новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою адвокат і ексначальник слідства УБОЗ у м. Києві Валерій Поваров розповів, як змінилася ситуація у Києві за часів пандемії з квартирними крадіжками.

«На даний час відбувається деяке зменшення квартирних крадіжок у місті Києві й це пов'язано з тим, що більшість людей певний час до цього перебували вдома. Тобто у квартирах постійно хтось перебував, тому вчинити якесь викрадення грошових коштів або проникнення в житло було неможливо. Тому що перша підстава для крадіжки в квартирі – це перебування її господарів поза квартирою», - повідомив він.

Поваров розповів, що саме відсутність господарів вдома надає можливість злочинцям потрапити у житло. У зв'язку з тим, що зараз більшість господарів або сусідів перебувають у приміщеннях, підкреслив він, кількість таких злочинів скоротилася. Але такі злочини все ж таки відбуваються, підтвердив він, тому що злочинці й далі живуть своїм життям.

«Якщо говорити про більш і менш безпечні райони Києва, то, звісно, центр міста завжди більш насичений поліцейськими та системами спостереження. Система, яка зараз працює у Києві – це «Безпечне місто», вона фіксує камерами вулиці. І в подальшому при потребі можна передивитися, хто заходив у будинок, що у них було в руках, й поліція зберігає цю інформацію з камер протягом місяця. Тому з цього напрямку центр є більш безпечним. А спальні райони менш безпечні, тому що там менше камер спостереження й більше людей, які виїжджають звідти на роботу у центр міста», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що комунальні послуги в Україні подешевшають.

Також раніше для Знай.ua Киричук розповідав, що у Києві на сьогоднішній момент створено близько двох тисяч ОСББ.