Починаючи з 20 серпня згідно Закону України знято мораторій на відключення споживачів комунальних послуг, що мають заборгованість. Саме тому Київ водоканал просить погасити заборгованість за отримані послуги.


Про це повідомляє пресслужба "Київводоканалу".


У водоканалі зазначили, що серед киян є споживачі, які систематично не сплачують за послуги і накопичують борги. Представники Київводоканалу зазвичай ставляться з розумінням до таких споживачів, та навіть пропонують реструктуризувати борг, звернувшись до Центрів обслуговування споживачів.

Каналізація, фото: Київводоканал
Каналізація, фото: Київводоканал

Проте, коли споживачі не йдуть на діалог і стають злісними неплатниками будуть застосовуватися інші заходи.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Відключення від каналізації є одним із методів роботи з боржниками, до якого Київводоканал вдається в крайньому випадку. Тільки якщо боржники систематично не сплачують за послуги і взагалі не йдуть на діалог, Київводоканал змушений припинити постачання послуги. Відключенню від каналізації завжди передують офіційні попередження, де боржникові пропонують врегулювати ситуацію. Закликаємо споживачів, які мають заборгованість, найближчим часом погасити її або укласти договір реструктуризації", - зазначили у Київводоканалі.

Для того, щоб укласти договір реструктуризації боргу, можна звернутись до Центрів обслуговування споживачів, зв'язатись за телефонами 277-20-54, (067)443-70-89 Viber чи написати на електронні адреси: ikrapyvianska@vodokanal.kiev.ua або ikrapyvianska93@gmail.com.

Нагадаємо, що комунальні тарифи злетять до небес з осені: платіжки зростуть на 30-40 відсотків. Вартість комунальних послуг знову підвищиться.

Як повідомляв Знай.uа, українцям в "червоних зонах" пообіцяли підтримку під час карантину: хто отримає субсидії на комуналку.

Знай.uа писав, пенсіонерам пообіцяли надбавку в 400 гривень: кому пощастить.