Киянам повідомили, що вся вода з-під крана безпечна і відповідає всім епідеміологічним вимогам.

Про це заявили в пресслужбі Київводоканалу.

При цьому багато хто міг помітити, що за останній час почастішали скарги на якість води, зокрема на її жовтуватий відтінок. У Київводоканалі пояснили природу даного явища.

Виявилося, що головна причина - сезонне погіршення води в джерелах-річках Дніпро і Десна, викликане кліматичними умовами.

вода з крану, фото Pxhere
вода з крану, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Зазвичай влітку якість води в річці завжди гірше ніж взимку через спеку і цвітіння водойм, але один рік може сильно відрізнятися від іншого, наприклад в цьому році кліматичні умови призвели до погіршення якості води в порівнянні з минулим роком", - йдеться в повідомленні.

Як запевнили в Київводоканалі, при сезонних коливаннях у воду додається ще більше реагентів і коригується процес водопідготовки для забезпечення максимальної якості.

А ось зміна кольору води не погіршує санітарно-хімічні бактеріологічні показники води.

Вода в крані, Podrobnosti
Вода в крані, Podrobnosti

Також у Київводоканалі пообіцяли, що найближчими днями вода в кранах киян має стати прозорішою.

"Однак на якість води великою мірою впливає стан внутрішньобудинкових мереж, які не знаходяться в зоні відповідальності Київводоканалу. Але хочемо підкреслити, що водопровідна вода в Києві безпечна і цілком може використовуватися для пиття і приготування їжі", - запевнили в Київводоканалі.

вода з крана
вода з крана

Нагадаємо, раніше Київводоканал опублікував графік відключення води по районах: хто не зможе скупатися 5 і 6 серпня

Як повідомляє портал «Знай.иа» Київводоканал пояснив, як передати показання лічильника та оплатити комуналку онлайн: інструкція до особистого кабінету

Також «Знай.иа " писав, що "Київводоканал" порадив пити і готувати тим, що тече з крана-люди збунтувалися: "ви самі пробували?"